Bevisbyrden hos forhandleren

Innføringen av Matching quality medfører at reservedeler får like stor status som originale merkedeler. For forbrukeren vil dette få stor betydning. Konkurransen vil bli langt større og prisene på deler vil reduseres.

Et annet og viktig poeng er at bevisbyrden vil ligge hos bilprodusenten og ikke? som i dag? hos forbrukeren. Dersom det oppstår feil på bilen i garantitiden er det forhandlerens ansvar å bevise at Matching Quality-delene ikke holdt mål. – Bilforhandleren kan altså ikke frasi seg dette ansvaret, slik som tilfellet ofte har vært tidligere.

Orginale deler vs. matching quality

Mekonomen verksted bruker kun deler av meget høy kvalitet og som alle er minst like bra eller bedre enn originaledeler.

Med EU-direktivet «Matching quality» på norsk reservedeler av tilsvarende kvalitet åpnes det for å kunne bruke deler med samme kvalitet som det bilprodusentene bruker. Disse delene må være produsert etter bilprodusentens spesifikasjoner og produksjonsnormer. Dette for at du skal slippe å måtte reise til et merkeverksted for å få utført den obligatoriske Kilometer -servicen.

Våre bilverksted bruker kun deler av meget høy kvalitet og som alle er minst like bra eller bedre enn originaledeler. Derfor kan du trygt ta all service hos oss!

I henhold til EUs regelverk finnes det tre typer originale reservedeler. Den første typen er Originale deler produsert av bilprodusent, videre finnes det Originale deler produsert av underleverandør og distribuert av bilprodusent, og til slutt har du typen Originale deler som produseres av underleverandør i henhold til bilprodusentens spesifikasjoner og produksjonsnormer.